przechodzę do Play

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

przechodzę do Play

Zamieszczone przez Biszczu
    Zamieszczone przez oki0302
    wystarczyło odpiąć przejściówkę, która była wpięta do instalacji i do radia "nie skodowskiego" kość podpiąłem do Stream i hula.
    i odpowiedziałeś sobie na pytanie dlaczego nie wyświetlają Ci się czujniki cofania. Amen
    No nie do końca. Instalacja była oryginalna, więc sądziłem, że po podpięciu do Streama będzie wszystko działało. Ale tak nie jest. Jakoś mi to nie przeszkadzało ale zobaczyłem w innej skodzie jak się wyświetla na radiu i pomyślałem, że ja też tak chcę.
    I dlatego kombinuję:
    - czy może coś gdzieś trzeba zakodować, żeby działało
    - czy może jakiś sterownik jest za cienki, żeby to obsłużyć
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

przechodzę do Play

w związku z faktem iż porównanie oferty wypada z korzyścią na play .... mam pytanko, jaki telefon wybrać, aby nie mieć problemów z jego odsprzedażą i ewentualnie z pozostawieniem sobie nadwyżki na mody ? Mój abonament jaki przewiduję to miesięcznie do 100 brutto tel.na os.fiz.
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

black berry
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• comando
        Ambiente
        • 2010
        • 244

Lepiej płacić 200zł w innej sieci niż 100zł w PLAY :wink:

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

comando, Lubie takie komentarze - poprzyj to argumentem.

Ja mam jeden. Nosze 2 telefony jeden z Orange drugi z Play z wlaczonym roamingiem Plusa

I wiesz co, po tym jak ludzie zaczeli mi mowic ze nie mozna sie dodzwonic na Orange zrobilem przekierowanie i w ciagu dnia kilka razy dzwoni ten telefon Playa po przekierowaniu polaczenia. Oba leza obok siebie i maja zasieg - to w czym rzecz :lol:

Internet z Orange dziala mi tak samo jak ten z Playa, czyli raz dziala, a raz nie :twisted:

Era (obecne T) tez nie zachwyciła mnie przy przedluzeniu umowy warunkami, przy rachunkach po 150-250zl :diabelski_usmiech
          Spritmonitor.de

Komentarz

• lukasz3112
            RS
            • 2008
            • 3607

Ja mam dwa telefony w Playu i też nie narzekam warunki są dobre a i z zasięgiem nie ma problemu tak jak kiedyś.
            Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Nematode
              Ambiente
              • 2010
              • 139

Moim zdaniem dobrą opcją jest zakup abonamentu bez telefonu. Abonament jest mniejszy, a telefon możemy wtedy kupić sobie praktycznie każdy i bez firmwaru od sieci tylko z oryginalnym systemem bez przeróbek.

Komentarz

• RafalekM
                Rider
                • 2009
                • 362

IMO Nematode, ma rację co do oferty bez telefonu. W play dla firm, a podejrzewam, że taka oferta Cię interesuje jest abo za 37,50 + vat na dwa lata, gdzie masz pakiet 135 pln zł do wykorzystania, stan darmowy do play i na stacjonarne. Tych 135 pln daje 562 minuty do wszystkich. Szczegóły oferty: http://dlafirm.play.pl/pl/promocja/p...ex.html#24m-ce

Komentarz

• comando
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 244

Maicroft, na przykład taka sytuacja. Zgłaszam reklamację na nieuczciwie naliczone 150zł. Odrzucają. Składam drugą. Odrzucają. Składam odwołanie. Uznali. Rekompensata to 20 minut czyli 5,80zł. Jestem 144,20zł w plecy. Podobnych sytuacji miałem 3.

Komentarz

• aniam111
                    Rider
                    • 2009
                    • 436

Ja właśnie przeszłam do Play z Plusa. Jak na razie zasięg jest. Właśnie dzięki temu roamingowi krajowemu z Plus GSM. Mam dużo więcej minut niż proponowali mi w Plusie za kolejne przedłużanie abonamentu. Wzięłam HTC Desire za 99 zl. W Plusie zwykła nokia E52 miała kosztować ponad 400 zł. przy podobnym abonamencie. Stan darmowy do wszystkich w Play,3 miesiące abonamentu za 50%, i jako klient "polecony" (czyli zgłoszony przez kogoś kto jest już w Play) dodatkowo 60 min przez chyba 6 miesięcy czy rok ( już nie pamiętam). W taryfie internet 1Gb w telefonie a po wykorzystaniu prędkość internetu spada ale dalsze korzystanie za free. Dodatkowo zbieram minuty promocyjne (jak rozmawiam 2 min z kimś spoza Play dostaje 1 min gratis)
                    Dużo łatwiej się dodzwonić w obsługi klienta w Play niż w Plusie ( gdzie zajmowało to minimum 5 minut).
                    Jak będzie dalej zobaczymy.
                    AniaM
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                    O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• sosna1
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 463
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BGU 1.6 MPI 102 KM

comando, a może tak nie do końca nieuczciwie :szeroki_usmiech ?Teraz zaczął się piąty rok jak mam w playu 7 telefonów i nigdy nikt nie naliczył mi nic dodatkowo.
                      Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez comando
                        Maicroft, na przykład taka sytuacja. Zgłaszam reklamację na nieuczciwie naliczone 150zł. Odrzucają. Składam drugą. Odrzucają. Składam odwołanie. Uznali. Rekompensata to 20 minut czyli 5,80zł. Jestem 144,20zł w plecy. Podobnych sytuacji miałem 3.
                        Po prostu miałeś pecha. Ja identyczną sytuację miałem w Erze, a rodzicie w Oreng. W Playu jestem 4 rok i jest mi dobrze.
                        Zamieszczone przez RafalekM
                        W play dla firm, a podejrzewam, że taka oferta Cię interesuje
                        No chyba, nie doczytałeś:
                        Zamieszczone przez macherstudio
                        tel.na os.fiz.
                        Zamieszczone przez macherstudio
                        nie mieć problemów z jego odsprzedażą i ewentualnie z pozostawieniem sobie nadwyżki na mody ?
                        To chyba na Androidzie będzie najlepszy. A co....hmm, to już musisz sam wybrać co ci się podoba. Ja np. długo polowałem na Nokię Navigator, a skończyło się na Samsungu 8500 Wave, a więc kompletnie innym i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony.
                        Na twoim miejscu nie kierowałbym się wyborem tel. na podstawię możliwości szybkiej odsprzedaży, no chyba że chcesz go od razy sprzedać.
                        Bierz ten, który będzie ci najlepiej leżał. Każdy ma inny preferencję. Jedni kupią tylko Nokię, inni nie widzą świata poza iPhonem, a jeszcze inni kierują to co im dobrze w dłoni leży.
                        W Polsce nie ma kryzysu.
                        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• adamscool
                          Ambiente
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 206

Jak już kiedyś na jakim forum pisąłem, PLAY w okolichach łazisk górnych czyli ślask działa fatalnie, moja rodzinka tam poprzechodziła i nie ma dnia zeby nie umieli zadzwonic albo my do nich.
                          Zaleta moze sa ta abonamenty ale ja jednak pozostaje przy erze, może kiedys je przeanalizuje.
                          Ta Skodzinka twarda była!!!

1,9 TDI 136 z ECUSOFTa

Komentarz

• pskosz
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 703

Też się przenoszę do Play"a bo za 59 zł abonamentu będę miał 550 minut do wszystkich
                            pozdrowienia

Komentarz

• avocado
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 182

to bedziesz musial ostro korzystac z tych minut bo do ciebie nikt nie zadzwoni bo 63gr za min do play z innych sieci

Komentarz

• aniam111
                                Rider
                                • 2009
                                • 436

ja jak dzwonie to nie kieruje się tym kto w jakiej sieci jest.
                                Faktycznie wszyscy tak strasznie zwracają na to uwagę?? Bo ja jakoś nie zauważyłam żeby dzwoniono do mnie mniej
                                AniaM

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

avocado, Strasznie panikujesz

Stawki MTR maja spasc i chyba od 2014 beda we wszystkich sieciach jednakowe.

A jak ktos chce, to zawsze moge oddzwonic - stac mnie :lol:

Generalnie odkad mozna przenosic numery miedzy sieciami, to nie ma sposobu bez sprawdzenia bilingow kto gdzie w jakiej sieci jest

adamscool, A przy wybraniu Plusa jako operatora nie jest lepiej ??
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• tomek
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1078

play to jest mina dla tych co do Ciebie dzwonią. Tak jak to już ktoś tu wspomniał, stawki przy dzwonieniu do tej sieci są o wiele wyższe i przez to przenoszenie numerów nie wiadomo do kogo się dzwoni.
                                    UOKiK powinien się za nich wziąć, bo to jest oszukiwanie konsumentów, a raczej nie informowanie. Jak już chcą naliczać wyższe opłaty, to niech dają jakiś znak, np. sekundowy sygnał podczas wybierania numeru, że ten numer jest z puli "o podwyższonej opłacie".
                                    O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• aniam111
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 436

za kogo powinien się wziąć. Przecież zarabiają sieci "innych" operatorów. To chyba do niech wpływają pieniądze. Poza tym to chyba regulują ustawy o stawkach operatorskich na rozwój sieci.

[ Dodano: Sob 11 Cze, 11 23:21 ]

a to tak dla ciekawych
                                      AniaM

Komentarz

• macherstudio
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 2378
                                        • Mitshibishi
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dziekuje Wam za wypowiedzi, plus się łamie już dzwonili że 120 min zamienia mi na 375 min nadal mniej niż w play ale zobaczymy
                                        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• lukasz3112
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3607

avocado, ja kogoś nie stac to niech nie dzwoni. łaski bez
                                          a nie takie głupie gadanie...puszczę Ci sygnał to oddzwonisz do mnie bo TY MASZ W PLAY!!!
                                          kurde jak ktoś cos odemnie chce to niech sam dzwoni. A jak nie pasuje to niech mi list na adres domowy wyśle
                                          Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

tomek, Mialem w Erze taryfe, gdzie dzwonilem gdzie chcialem i nie mialem rozroznienia czy to Play, Orange czy Plus. Era byla osobno liczona. Potem to zmienili
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8162
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez aniam111
                                              ja jak dzwonie to nie kieruje się tym kto w jakiej sieci jest.
                                              Faktycznie wszyscy tak strasznie zwracają na to uwagę?? Bo ja jakoś nie zauważyłam żeby dzwoniono do mnie mniej
                                              juz lepiej byc w paly i dzwonic wszedzie...bo jaka masz pewnosc dzwoniac na nr 600xxxxxx, ze to juz nie play. ja mam 2 tel jeden w paly 2 w erze.....i najprawdopodobniej nr z ery przeniose do play....
                                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• shok
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2070
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez lukasz3112
                                                a nie takie głupie gadanie...puszczę Ci sygnał to oddzwonisz do mnie bo TY MASZ W PLAY!!!
                                                Tak moja teściowa i siostra dzwoniły do żony :evil: Już ani nie chce się wk... jak kiedyś przez przypadek zobaczyłem rachunek. Ludzie mają tupet. :!:

Komentarz

• RafalekM
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 362

shok, dokładnie. Ty masz sprawę, chcesz pogadać, dzwonisz i płacisz, a nie naciągasz innych na koszta :evil:

Komentarz

Pracuję...